Monday, February 22, 2010

Last End February ( Activity )


As promised, for my beloved frenzs.. di mana pun, saya akan update my blog today sbb dah lama tak update blog sbb sibuk dengan kerja, dengan makan hati lagi..fening2 tapi tabahkan hati dan kuatkan hati sbb KUMBANG BUKAN SEKUmTUM byk lagi. kalau tak silap last sekali saya update blog pada 10-Feb-2010, 4 hari sebelum raya cina. Jom ikuti tarikh2 keramat sehingga sekarang:-


10/2/10 - dimana hati ku sedih hingga hari ini.. aku teringat dia tetapi apabila ingatkan balik sakit hati kerana aku beri peluang ke-2 dia persia-siakan peluang yang aku berikan padanya. Apa silap aku, aku pun tak tahu. Maybe jodoh kami tiada, tetapi apa yang aku tak suka dia ialah perangai dia yang tidak tunai janji yang di kitakan, tidak bertanggungjawab apa yang di buat dan kalau tak suka cakap ni tak siap kacau adik2 aku lagi. Lelaki jenis apa? DAYUS ke? tetapi apa yang aku leh kata apa yang di buat pada ku akan patah balik pada dia n masa akan datang dia akan ada anak perempuan, dia akan faham kalau benda itu terjadi pada family dia. kenangan akan ku simpan bila2 walaupun aku ada BF baru sekali pun.


*****Saat kau hadir dalam hidupku
Terasa Indah
Hanya Bayangmu Menyentuh Jiwa
Temani Sepi
Kini Semua Cinta mu t’lah pergi
Meninggalkan diriku
Dalam Kehampaan
Sendiri…
Waktu terus berjalan
dan memberi perih di hati
Hanya rindu
yang aku dapati bukan cintamu
Kini
baru aku menyadari
Kau begitu berarti di dalam hidupku ini…
*Saat – saat yang indah
Saat
masih bersamamu
Waktu kita berdua
Dan mewarnai dunia

11/2/10 - Sudah lama aku tak keluar lewat malam. lps office hour aku n housemate pergi SUNWAY Pramid. saja tenang kan fikiran yang serabut, tetapi sedih kerana kenangan bersama dia ada di situ. lupakan lahhhhh...selepas 2 kami apa lagi aktiviti oarng perempuan apa lagi CUCI MATA la..hahahah..lps kami terus g Hentian Duta g beli tiket bas aku nak balik kampung..aku redha kalau ada nasib baik , kalau habis fening lagi. tapi alhamdullillah ada lagi..aku balik kampung hari sabtu (13/2/2010 - 11.30pagi). selepas 2 dalam kul 11.00 malam aku dan housemate g makan sbb lapar sgt. kami makan kat RESTORAN TUPAI-TUPAI. sedap jugak makanan nya. Dalam kul 1.00 jugak kami sampai rumah..esok keja....



13/2/10 - wa..hari ni aku balik kampung ..jumpa MAK..homesick 2..dah lama tak balik, last sekali aku balik december 2009..tetapi sebelum balik aku keluar mkn dengan kawan dah lama tak keluar makan dengan kwan..lps 2 aku n kawan g tgk midnight wayang..hehehehehe


14/2/10 HINGGA 17/2/10 - aku tiba di perlis malam jugak, mujur adik aku ambik n dpt jumpa mak..hehehehe. 5 hari jugak la aku di kampung, mcm2 aktiviti aku buat bersama family..best giler..hilang semua masalah aku. tetapi malang aku DEMAM PANAS...teruk jugak la..dah la esok hari nak balik KL, mak aku tak bagi aku balik KL dan dia bimbang sbb penyakit aku datang balik iaitu DEMAM MELANDA TIAP2 BULAN sbb bulan lepas aku dah demam. mak mana tak risau..anak duduk jauh dari dia.. nak buat mcm mana cari rezeki. Esok hari aku balik KL satu lgi masalah sweeter tak ada tertiggal kat KL...sejukkkkkkkkkkkkkkkk.......


18/2/10 - wa...banyaknya keja..fening...berikan tumpuan..


19/2/10 - still banyak keje tetapi balik awl sbb penat atas bas tak hilang lagi. aku n house mate g pasar malam dekat vista. aku beli bihun sup..sedappppppp...


20/2/10 - pukul 7.00pg aku g jogging ..dah lama tak jogging. penat jugak joging..tapi ok laaa berpeluh jugak la..petang aku g tgk wayang lagi dengan kawan..cite apa lagi..ADNAN SEMPIT tuuuu..best giler cite dia..poyoo adnan sempit..mmng berbaloi cite 2 dapat 7.5 juta kutipan tiket..besttttt.habis wayang aku dan kwan aku jalan-jalan sekitar KLCC. petang aku balik rumah..apa lagi tidurrrrrrrrrrrrrrrrr


21/2/10 - aktivity di rumah ( kemas rumah ) . sebelah petang aku dengan roommate g kedai dobi..basuh kapet, TOTO, bantal heheheeh...lps 2 kami makan ais kacang n rojak dekat restoran jalan pantai baharu. Dalam kul 10.30 malam aku terima panggilan dari kawan , ajak aku minum ..apa lagi aku kan single...alaaaaa minum kat kedai mamak dekat umah aku..siap datang ambik aku lagi kat umah malah semalam aku tgk bunga api dekat umah..cantikkkk...dia dtng dengan kereta..tak tahan lagi siap bukak pintu kereta kat aku..fuyooooooo..romantik giler..nak ambik hati kot...hahhhahah...tetapi hati aku happy la..dah lama tak happy ...tanggung derita ada laaaa....


22/2/10 - petang karang nak hantaq adik aku balik hostel.. esok dia ada kelas. lps aku ada janji nak jumpa kwan INTERNATIONAL tu..sbb dia nak bagi barang yang dia beli dari luar negara..apa ek..tak sabar plak..


ok lah coretan untuk hari ini..esok kalau kesempatan aku cerita lagi..apa2 pun doakan kehidupan aku ..aminnnnn

RETROUVER, DEMAIN..J'AIME LA VIE.




No comments:

Post a Comment